Leeds sloeg drie keer terug, maar geen vierde keer

Leeds sloeg drie keer terug, maar geen vierde keer

Liverpool FC – Leeds 4-3

Liverpool FC is de verdediging van zijn titel in de Premier League begonnen met drie punten tegen Leeds. De Reds hadden het niet onder de markt tegen de promovendus. De bezoekers kwamen drie keer terug op gelijke hoogte, maar de thuisploeg haalde het uiteindelijk in een leeg Anfield met 4-3.

Mohamed Salah liep de hele wedstrijd met en glimlach rond. In de vierde minuut mocht hij al een strafschop trappen, na handspel van Robin Koch. Hij deed het hard door het midden. Acht minuten later stond het al 1-1 na een knappe solo van Jack Harrison. Liverpool kwam opnieuw op voorsprong na een harde kopbal van Virgil van Dijk. Dit keer was het tien minuten wachten op de gelijkmaker. Van Dijk raakte de bal verkeerd en Patrick Bamford liet de kans niet liggen. Drie minuten later was Salah opnieuw aan het feest, na een heerlijke knal in de winkelhaak. 

Na een opwindende eerste helft, lag het tempo na rust iets lager. Toch klom Leeds opnieuw langszij, na een knappe combinatie afgerond door Mateusz Klich. Liverpool nam nu het heft in handen en verhoogde de druk. In de slotfase ging invaller Fabinho dan over het been van Rodrigo en de bal ging opnieuw op de stip. Opnieuw Salah en opnieuw stuurde hij de doelman naar de verkeerde hoek. Daarmee begint de Egyptenaar het seizoen met een hattrick. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (89′ Matip, Gomez, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson (65′ Jones), Keita (58′ Fabinho), Mane, Salah, Firmino.