Liverpool speelt voor Community Shield tegen Arsenal

Liverpool speelt voor Community Shield tegen Arsenal

Liverpool FC – Arsenal 1-1 (4-5 na strafschoppen)

Na negentig minuten spelen stond het 1-1, strafschoppen moesten de winnaar bepalen. Daarin haalde Arsenal het laken naar zich toe, enkel Rhian Brewster trapte niet binnen. hij knalde tegen de dwarsligger. 

Voor rust hadden de Reds veel balbezit, maar dat leverde geen enkel schot binnen de palen op. Virgil van Dijk scoorde wel, maar stond buitenspel. Aan de overkant prikte Arsenal één keer tegen en Pierre-Emerick Aubameyang krulde de bal in de kruising. Na de pauze gingen de Reds op zoek naar de gelijkmaker. Het was zoeken naar gaten in de dubbele muur, maar uiteindelijk viel de bal toch goed voor invaller Takumi Minamino, 1-1. 

Liverpool: Alisson, Williams (59′ Minamino), Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner (59′ Keita), Wijnaldum (92′ Brewster), Mane, Salah, Firmino (81′ Jones).