Volgend seizoen terug drie wissels en VAR in Premier League

Volgend seizoen terug drie wissels en VAR in Premier League

De clubs uit de Premier League hebben beslist om terug te keren naar drie wissels per match. Omwille van de opeenvolging van matchen bij de afwerking van het seizoen 2019-2020 mochten er vijf wissels uitgevoerd worden, maar dat systeem verdwijnt dus terug. Hierover hebben de clubs gestemd. 

Ook zal de VAR verder gebruikt worden in de Premier League. De scheidsrechters zullen vaker gebruik maken van de monitor die aan de zijlijn staat. Vanaf nu zal de VAR ook ingrijpen bij strafschoppen. Als de doelman de penalty stopt, maar een voet voor de lijn had, zal de strafschop moeten worden overgedaan. Maar als de bal tegen het doelkader of erbuiten gaat, zonder dat de keeper de bal raakt, dan moet de strafschop niet worden hernomen.