Liverpool wint van Villa dankzij Alisson en invallers

Liverpool wint van Villa dankzij Alisson en invallers

Liverpool – Aston Villa 2-0

Liverpool FC heeft gewonnen van Aston Villa, maar dat verliep veel minder vlot dan de uitslag doet vermoeden. Voor rust viel er weinig te beleven, na de pauze waren de beste kansen voor de Villains. Pas toen Jurgen Klopp drie wissels doorvoerde keerde het tij. 

Voor rust leek het opnieuw op een oefenmatch zonder publiek op Anfield. Villa verdedigde goed en er zat geen vuur in de partij. Na de pauze namen de bezoekers zelfs het heft in handen. Jack Grealish creëerde enkele kansen en Alisson Becker moest meermaals redding brengen en gevaarlijke voorzetten plukken. 

In de 61ste minuut bracht Klopp dan Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum en Roberto Firmino in de ploeg en dat zorgde voor een nieuw elan. Het was uiteindelijk Sadio Mané die in de 71ste minuut de bal via de deklat in doel knalde na een lage voorzet van Naby Keita. In de slotfase werd het nog 2-0 via Curtis Jones. Pas vijf minuten ingevallen trapte hij de bal in doel na een assist met het hoofd van Mohamed Salah

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson (94′ Williams), Fabinho (61′ Henderson), Keita (84′ Jones), Oxlade-Chamberlain (61′ Wijnaldum), Mane, Salah, Origi (61′ Firmino).