Liverpool breekt records met Premier League titel

Liverpool breekt records met Premier League titel

Na dertig jaar heeft Liverpool FC eindelijk zijn negentiende titel op het hoogste niveau beet (de eerste sinds de hoogste afdeling in Engeland de Premier League noemt).. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg, mogen de Reds de titel al vieren. Dat is een nieuw record. Nog nooit won een ploeg zo vroeg de Premier League. 

Op weg naar de titel wonnen de Reds maar liefst 18 wedstrijden op rij, een evenaring van het record. Ze zijn ook een nieuw record aan het vestigen voor meeste zeges op eigen veld op rij. Liverpool FC won al 23 keer na elkaar op Anfield. Daarnaast liggen de Reds ook nog op koers om het hoogste aantal punten ooit te halen. Liverpool heeft al 86 punten, en met zeven matchen te spelen zijn er nog 21 te verdienen. Dat zou LFC op 107 kunnen brengen, het huidige record van Man City staat op 100.

 

Foto’s op de officiële site