Liverpool domineerde Crystal Palace

Liverpool domineerde Crystal Palace

Liverpool FC – Crystal Palace 4-0

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Everton, hebben de Reds tegen Crystal Palace getoond dat ze nog steeds uitstekend en dominant kunnen voetballen. Liverpool speelde met veel honger en won verdiend met ruime cijfers.

Liverpool begon al vroeg druk te zetten en dat leverde kansen op, maar het duurde even voor het vizier scherp stond. Georginio Wijnaldum trapte naast en Jordan Henderson over doel, Roberto Firmino zette doelman Wayne Hennessey wel aan het werk. In de 23ste minuut was het dan toch raak, Trent Alexander-Arnold krulde een vrije trap heerlijk in doel. 

Vijf minuten later was Henderson heel dicht bij een treffer, maar hij knalde tegen de paal. De tweede goal hing in de lucht. Wijnaldum trapte opnieuw naast en Mohamed Salah raakte de bal slecht toen Hennessey te ver uit doel stond. Vlak voor rust trof de Egyptenaar dan toch raak na een heerlijke doorsteekpass van Fabinho

Na rust gingen de Reds op zoek naar meer doelpunten. Tien minuten na de koffie was het prijs, Fabinho met een droge zwieper. Liverpool bleef kansen creëren en Sadio Mané pikte zijn goaltje mee op aangeven van Salah. Ook in de slotfase moest Hennessey meermaals redding brengen, maar het bleef bij vier doelpunten. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (74′ Williams), Gomez, Van Dijk, Robertson (84′ Elliott), Fabinho, Henderson (64′ Oxlade-Chamberlain), Wijnaldum, Mane (84′ Keita), Salah, Firmino (74′ Minamino).