Saaie Merseyside derby zonder publiek

Saaie Merseyside derby zonder publiek

Everton – Liverpool FC 0-0

Liverpool FC heeft zijn eerste match na de coronapauze afgewerkt. De Merseyside derby leek een oefenmatch zonder publiek en leverde erg weinig spektakel op. Het bleef dan ook 0-0.

Everton probeerde de match lam te leggen en slaagde daar ook in, geholpen door de drinkpauzes. Liverpool had meer balbezit, maar geen echte kansen. Er zat eigenlijk nooit echt ritme in de wedstrijd. Liverpool verloor James Milner en Joel Matip door blessures. Een kwartier voor tijd kwam Everton dan toch even opzetten. Alisson Becker stond paraat en werd bij de rebound geholpen door de paal. 

Liverpool komt zo één punt dichter bij de titel. Als Manchester City zijn volgende matchen wint, kunnen de Reds echter nog geen kampioen spelen tegen Crystal Palace. Dan kan het ten vroegste tijdens de topper in City.  Bij puntenverlies van City tegen Burnley of Chelsea, kan het wel al gebeuren tegen Palace, maar City speelt pas tegen Chelsea een dag na de wedstrijd tussen LFC en Palace. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip (73′ Lovren), Van Dijk, Milner (42′ Gomez), Fabinho, Henderson, Keita (65′ Wijnaldum), Minamino (45′ Oxlade-Chamberlain), Mane, Firmino (65′ Origi).