Acties spelers en ploegen Premier League tegen racisme

Acties spelers en ploegen Premier League tegen racisme

De spelers in de Premier League hebben een persbericht de wereld in gestuurd. 

‘We, the Players, stand together with the singular objective of eradicating racial prejudice wherever it exists, to bring about a global society of inclusion, respect, and equal opportunities for All, regardless of their colour or creed. This symbol is a sign of unity from all Players, all Staff, all Clubs, all Match Officials and the Premier League #blacklivesmatter #playerstogether.’

De Premier League heeft al gereageerd. De competitie zal spelers toestaan om hun naam op het truitje te vervangen door de tekst “Black Lives Matter” tijdens de rest van het seizoen. Er zal ook een logo van “Black Lives Matter” te zien zijn op de truitjes. Daarnaast zal er ook een badge opstaan om de medewerkers van de NHS te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.