Klopp voor aanvang van de trainingen

Klopp voor aanvang van de trainingen

Jurgen Klopp is heel blij dat de trainingen bij Liverpool FC hervatten. Eén dag voor de eerste trainingen gaf hij een interview. Hieronder een samenvatting.

Ik was dolblij. Ik sta al een tijdje te popelen. Ik ben heel blij dat we terug kunnen trainen in kleine groepjes. Het gaat heel intens worden voor de coaches. Trainen in kleine groepjes betekent dat we veel sessies moeten begeleiden, maar we hebben genoeg kunnen rusten. We zullen waarschijnlijk trainen in groepjes van vier of vijf spelers met één doelman.

Fysiek zijn de spelers in vorm, maar om te voetballen moeten we groepstrainingen kunnen doen. We moeten terug gewoon worden aan het veld, de voetbalschoenen en de bal. Voor het lichaam is dat de grote uitdaging. Het zijn de voetbalspecifieke dingen, zoals korte draaibewegingen, die het lastig maken. Het zoals terugkomen uit een blessure. Ze zijn heel fit en zouden een marathon kunnen lopen, maar dat is anders dan voetballen. We doen het nu stap voor stap.

Veiligheid blijft primeren. We houden ons aan de regels van social distance en iedereen is getest. We zullen zo vaak mogelijk getest worden. De spelers zullen veilig zijn. Het grootste verschil is dat ze niet mogen douchen op de club. Als het regent voorzien we wel een grote omkleedruimte.

Het zal nog steeds een lockdown zijn voor de spelers. Er is weinig verschil. Het is geen normaal leven. Het enige dat verandert, is dat ze nu ook gaan werken, zoals andere mensen. We volgen dezelfde regels als andere mensen die werken.

Het zal nog een hele tijd duren voor alles terug normaal is. Het moet nu stap voor stap gebeuren. Natuurlijk willen we spelen met publiek, maar het zal nog geruime tijd achter gesloten deuren moeten gebeuren. In een ideale situatie speel je in een vol stadion, met twee uitstekende teams, een harde strijd, veel doelpunten en winst voor Liverpool. Dat is de perfecte wedstrijddag. We houden er van om te worden toegejuicht door de supporters, als ze ons naar voor jagen en dat soort dingen. Maar het heeft geen zin om te denken aan de dingen die we nu niet kunnen hebben. We zullen het moeten doen zonder de grootste boost ter wereld, van de fans op Anfield, maar we zullen er honderd procent voor gaan.”