Blunder Adrian breekt sterkt Liverpool zuur op

Blunder Adrian breekt sterkt Liverpool zuur op

Liverpool Fc – Atlético Madrid 2-3

Liverpool FC ligt uit de Champions League. De Reds speelden een sterke partij en leken het in de verlengingen te gaan afmaken, maar kregen nog het deksel op de neus. Liverpool miste een hele reeks kansen, terwijl Atlético uit drie kansen drie doelpunten puurde. 

Atlético Madrid kwam, na de 1-0 zege in Madrid, maar met één doel naar Anfield: verdedigen. Voor rust had Liverpool veel balbezit en na enig zoeken begonnen de Reds ook kansen te creëren. Alex Oxlade-Chamberlain haalde een paar keer gevaarlijk uit, maar Jan Oblak hield zijn netten schoon. De grootste kans was voor Roberto Firmino, die de voorzet van Trent Alexander-Arnold niet voorbij Oblak kreeg. Vlak voor rust was het dan toch prijs. Georginio Wijnaldum kopte een voorzet van Oxlade-Chamberlain onhoudbaar in doel. 

Na de pauze bleef Liverpool hoog druk zetten en het regende doelpogingen. Oblak moest meermaals zijn kunnen tonen op pogingen van Firmino, Oxlade-Chamberlain en Alexander-Arnold. Andrew Robertson kopte van dichtbij tegen de dwarsligger. Sadio Mané zag twee keer een omhaal over zoeven. 

Verlengingen moesten de beslissing brengen en daarin leek Liverpool het laken naar zich toe te trekken. Wijnaldum zette zich sterk door en Firmino kopte tegen de paal en werkte de rebound tegen de netten. Met 2-0 zou Liverpool doorstoten, maar plots ging Adrian in de fout. Hij speelde de bal recht in de voeten van een speler van Atlético en  gleed weg bij het schot van Marcos Llorente. Plots moesten de Reds opnieuw achtervolgen.  Acht minuten later kreeg Llorente te veel ruimte op de counter en stond het 2-2. Hierdoor werd de opdracht voor LFC nog lastiger. In de 121ste minuut werd het zelfs nog 2-3 via een nieuwe counter van Alvaro Morata

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson (105′ Fabinho), Wijnaldum (105′), Oxlade-Chamberlain (82′ Milner), Mane, Salah, Firmino (113′ Minamino).