Jong Liverpool klopt Shrewsbury uit de beker

Jong Liverpool klopt Shrewsbury uit de beker

Liverpool FC – Shrewsbury Town 1-0

Terwijl Jurgen Klopp en zijn team genoten van een weekje vakantie, hebben Neil Critchley en zijn jongens Shrewsbury uit de FA Cup gekegeld na een sterke match. 

 De jonge Reds speelden dominant, met veel druk en veel doelpogingen. Dat leverde echter weinig grote kansen op, wel veertien hoekschoppen. Na rust kreeg Neco Williams de grootste kans, maar doelman Max O’Leary kon nog net met zijn voet redding brengen. Plots kwam Shrewsbury opzetten en de bezoekers vierden ook een doelpunt, maar Shaun Walley stond buitenspel. Gelukkig voor LFC werkt de VAR op Anfield. In de eerste match, op Shrewsbury, was dat niet het geval. 

Liverpool nam het heft weer in handen. Zowel Harvey Elliott als Curtis Jones kregen alleen voor doel een voorzet niet onder controle, maar Shrewsbury leek te bezwijken onder de druk. Een verre bal van Williams werd door Ro-Shaun Williams in zijn eigen doel gekopt. Shrewsbury kwam even opzetten in de slotfase, maar liep al snel op een gevaarlijke counter. De bal van Elliott was echter te hard. Hierna konden de jonge Reds rustig de match uitspelen. 

In de volgende ronde wacht Liverpool een trip naar Chelsea. 

Liverpool: Kelleher, Williams, Hoever, Van den Berg, Lewis, Chirivella, Clarkson (91′ Boyes), Cain, Elliott (94′ Dixon-Bonner), Jones, Millar (82′ Hardy).