Liverpool heeft het een uur lastig met Southampton

Liverpool heeft het een uur lastig met Southampton

Liverpool FC – Southampton 4-0

Liverpool FC heeft zwaar uitgehaald tegen een moedig Southampton. De Saints hielden lange tijd gelijke tred en creëerden ook kansen, maar kregen in de slotfase nog een paar counters om de oren. 

Bij de rust stond het nog 0-0 ondanks kansen aan beiden kanten. Na een trage start kregen zowel Alisson Becker als Alex McCarthy hun deel van het werk op te knappen. Virgil van Dijk was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn hakje kon McCarthy niet verrassen. Roberto Firmino leek een strafschop te krijgen, maar de VAR zag geen fout in de duw van Shane Long. Southampton nam het initiatief over en zowel Long als Danny Ings konden gevaarijk uithalen. 

Na de koffie gingen beide ploegen op hun elan verder. Ings dook over het been van Fabinho, maar de VAR gaf opnieuw geen strafschop. Aan de overkant scoorde Alex Oxlade-Chamberlain op aangeven van Firmino. Mohamed Salah leek de 2-0 te scoren, maar dit keer was de VAR wel wakker en zag een millimeter buitenspel. Op het uur was het dan toch raak. Firmino legde de bal terug op Jordan Henderson en die liet de kans niet liggen. Liverpool kon die tweede goal goed gebruiken tegen een gevaarlijk Southampton. 

De bezoekers gaven niet op en dat leverde de Reds ruimte op om te counteren. De slotfase was voor Salah. Eerst scoorde hij na een uitstekende bal van Henderson en in blessuretijd na een lage voorzet van Firmino. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (88′ Lallana), Wijnaldum (81′ Minamino), Oxlade-Chamberlain (73′ Keita), Salah, Firmino.