Liverpool heeft genade voor Sheffield

Liverpool heeft genade voor Sheffield

Liverpool FC – Sheffield Utd 2-0

De ongeslagen en winnende reeks van Liverpool FC is tegen Sheffield United nooit in gevaar gekomen. De Reds waren duidelijk een klasse te sterk voor de bezoekers en hielden voor de vijfde keer op rij de nul in de Premier League. Sheffield was blij dat het maar twee doelpunten moest slikken. Liverpool heeft nu al een jaar niet meer verloren in de Premier League.

Al in de vierde minuut zette Mohamed Salah Liverpool op weg naar een eenvoudige zege. Hij werkte een lage voorzet van Andrew Robertson in doel. De Reds gingen op hun elan verder en creëerden meerdere kansen tegen een uiterst diep ingezakt Sheffield. Salah was nog een paar keer heel dicht bij een tweede treffer.

Hetzelfde spelbeeld na de koffie, Liverpool bleef kamperen op de helft van Sheffield. Dat leverde opnieuw kansen op. Salah zag zijn voorzet tegen de binnenkant van de paal botsen. In de 64ste minuut scoorde Sadio Mané dan ook de verdiende 2-0. Hij kreeg de bal in twee keer voorbij Dean Henderson. Een derde goal hing in de lucht, maar Roberto Firmino miste van dichtbij en ook Mané en Salah konden Henderson niet meer opnieuw verschalken. Vlak voor tijd kreeg Sheffield een eerste kans, invaller Oliver McBurnie trapte van dichtbij recht in de handen van Alisson Becker.  

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson (88′ Lallana), Henderson, Wijnaldum, Milner, Mane (77′ Origi), Salah (92′ Elliott), Firmino.