Liverpool pakt zuinige zege tegen Genk

Liverpool pakt zuinige zege tegen Genk

Liverpool FC – Racing Genk

Liverpool FC heeft de leiding veroverd in groep E van de Champions League. De Reds behaalden het met een zuinige 2-1 tegen Racing Genk, in het andere duel speelden Napoli en Salzburg 1-1 gelijk. LFC telt nu één punt voorsprong op Napoli en vijf op Salzburg. Genk blijft steken op één puntje. 

LFC heeft zonder veel glans de punten thuis gehouden tegen Genk. Met de topper tegen Manchester City op komst, hielden de Reds het bij controle zonder door te duwen. Georginio Wijnaldum bracht Liverpool al in de veertiende minuut op voorsprong. Vijf minuten voor rust bracht Aly Samatta de bezoekers terug op gelijke hoogte met een knappe kopbal. Na de koffie moest Liverpool niet lang zoeken naar een nieuwe goal, Alex Oxlade-Chamberlain scoorde met een lage trap. Er waren nog kansjes aan beide kanten, maar echt levendig werd de partij nooit en Liverpool hield de nipte voorsprong relatief vlot vast. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Milner, Fabinho, Wijnaldum, Keita (74′ Robertson), Oxlade-Chamberlain (75′ Mané), Salah, Origi (89′ Firmino).

 

Pos.   P W D L GF GA GD Pts
1 Liverpool 4 3 0 1 10 7 3 9
2 Napoli 4 2 2 0 6 3 3 8
3 FC Red Bull Salzburg 4 1 1 2 12 10 2 4
4 KRC Genk 4 0 1 3 4 12 -8 1