U19 pakt in extremis zege tegen Salzburg

U19 pakt in extremis zege tegen Salzburg

Liverpool U19 – Salzburg 4-2

De U19 van Liverpool FC staat met vier op zes eerste in zijn groep voor de Uefa Youth League. Ondanks een sterke prestatie leken de jonge Reds op weg naar een nederlaag, maar in de slotfase gingen ze nog van 1-2 naar 4-2. 

Liverpool kwam al vroeg op voorsprong via Yasser Larouci. De thuisploeg kreeg kansen om verder uit te lopen, maar de kansen werden gemist. Salzburg kwam dankzij Karim Adeyemi terug op gelijke hoogte. Vlak voor de pauze knalde Rhian Brewster voor Liverpool van dichtbij tegen het doelkader. 

Na rust probeerde Salzburg druk te zetten en op het uur kopte David Affengruber de 1-2 binnen. De jonge Reds gaven niet op en in de slotfase haalden ze alsnog de punten over de streep. Neco Williams werkte een voorzet van Larouci binnen. Een boogbal van Curtis Jones en een strafschop van Brewster bezorgden LFC de drie punten. 

Liverpool U19s: Ojrzynski, Williams (Longstaff, 79), Van den Berg, Hoever, Boyes, Larouci, Dixon-Bonner (Norris, 79), Clarkson, Elliott (Clayton, 90), Brewster, Jones.