Liverpool wint dankzij flater van Henderson

Liverpool wint dankzij flater van Henderson

Sheffield United – Liverpool FC 0-1

Liverpool FC heeft voor het eerst gewonnen op Bramall Lane, maar dat liep niet van een leien dakje. De Reds hadden een flater van de doelman van Sheffield United nodig om met het kleinste verschil te winnen. Het is de zevende zege op rij voor LFC dit seizoen. Met 21/21 blijft Liverpool uiteraard leider.

De eerste kans was voor de thuisploeg, Oliver McBurnie trapte recht in de armen van Adrian. Daarna zakte Sheffield diep terug en loerde met twee spitsen op snelle counters. Joel Matip moest meermaals zijn turbo aanzetten om kansen te voorkomen. Liverpool had veel balbezit en veel druk, maar kreeg geen schot tussen de palen. Tien minuten voor rust kreeg Sadio Mané dan toch een kans na een verre bal van Virgil Van Dijk, maar hij raakte het leer slecht. Vlak voor de pauze had Mané de openingsgoal aan de voeten, maar dit keer trapte hij tegen de paal. 

Hetzelfde spelbeeld na de koffie, druk van Liverpool en counterkansen voor Sheffield. In de 57ste minuut had Liverpool een strafschop kunnen krijgen na een fout op Mané, maar de VAR vond het geen “clear error”. Voor Sheffield kreeg McBurnie opnieuw een kans, maar Andrew Robertson kon de bal nog net blokken. Twee minuten later lag de bal aan de overkant in doel. Keeper Dean Henderson liet een hobbelende trap van Georginio Wijnaldum door zijn handen en benen glippen en het stond 0-1 voor LFC. Sheffield moest nu uit zijn schulp komen en Liverpool kreeg meer ruimte. Henderson ging goed plat bij een poging van Mohamed Salah en kwam even later goed uit toen de Egyptenaar alleen door was. Het bleef spannende tot de 94ste minuut en invaller Leon Clarke gleed nog een uitstekende kans over doel. 

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Henderson (64′ Origi), Mane (94′ Oxlade-Chamberlain), Salah, Firmino (87′ Milner).