Liverpool pakt moeizame zege in Southampton

Liverpool pakt moeizame zege in Southampton

Southampton – Liverpool FC 2-1

Liverpool heeft 6/6 gehaald uit zijn eerste twee matchen in de Premier League. Na Norwich, werd nu ook Southampton opzij gezet. Dit keer liep het wel heel moeizaam en kwamen de Reds een paar keer goed weg. Volgende zaterdag wacht de topper tegen Arsenal. 

Liverpool lag zwaar onder in de eerste helft. Southamton speelde dominant en creëerde ook kansen. Adrian moest een paar keer redding brengen. Vlak voor rust viel dan plots de goal aan de overkant na een flits van Sadio Mané. Hij kapte zich vrij en haalde heerlijk uit, in de kruising. 

Na rust kwamen de Reds veel sterker voor de dag. Nu was de controle voor Liverpool en moest Angus Gunn meermaals in actie komen. Hij voorkwam onder andere een goal van de doorgebroken Mohamed Salah. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Roberto Firmino dan toch de voorsprong met een lage trap. Ook Adrian had nog zijn werk, zo scoorde Joel Matip bijna een owngoal. Acht minuten voor tijd werd het plots terug spannend na een blunder van Adrian. Hij trapte de bal recht in de voeten van invaller Danny Ings en de bal rolde in doel. Drie minuten later had Ings de gelijkmaker aan de voeten, maar hij trapte naast de lage voorzet. 

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Milner (74′ Fabinho), Oxlade-Chamberlain (89′ Henderson), Mane, Salah (79′ Origi), Firmino.