Liverpool wint Europese Supercup na strafschoppen

Liverpool wint Europese Supercup na strafschoppen

Liverpool FC – Chelsea 2-2 (5-4 na strafschoppen)

Liverpool FC heeft de Europese Supercup gewonnen na een spannende partij tegen Chelsea. Beide ploegen creëerden verschillende kansen ondanks de loden hitte. Dat resulteerde in 2-2 na 120 minuten voetballen. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin werd slechts één keer gemist. 

In een entertainende wedstrijd kwam Chelsea voor rust aan de beste kansen. Pedro knalde vanuit een schuine hoek tegen de dwarsligger. Tien minuten voor rust stonden de Blues dan toch 0-1 voor via Olivier Giroud.

Na rust kwam Roberto Firmino de troepen van Jurgen Klopp versterken en dat leverde na drie minuten spelen al de gelijkmaker op. Firmino tikte de bal naar Sadio Mané en die werkte het leer in twee tijden in doel. De betere kansen waren nu voor LFC en een kwartier voor tijd had ook Kepa Arrizabalaga de hulp van het doelkader nodig om zijn netten schoon te houden.

 In blessuretijd moest Kepa zich dan nog een tweede keer gewonnen geven, na een knal van Mané. Enkele minuten later stond het echter alweer 2-2. Jorginho zette een strafschop feilloos om. Ook in de strafschoppenreeks vloog de bal er telkens in. Kepa zat er een paar keer dichtbij, maar uiteindelijk werd Adrian de held van de avond. Hij keerde de tiende penalty, van Tammy Abraham, met een voetveeg. 

Liverpool: Adrian, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (90′ Alexander-Arnold), Fabinho, Milner (64’Wijnaldum), Henderson, Oxlade-Chamberlain (45′ Firmino), Mane (103′ Origi), Salah.