Wilson, Millar en Taiwo mogen elders ervaring opdoen

Wilson, Millar en Taiwo mogen elders ervaring opdoen

Liverpool FC leent regelmatig jonge talenten uit om elders ervaring op te doen, en dit seizoen is het niet anders. Gisteren vonden drie spelers een voorlopige werkgever.

Harry Wilson zal zijn kans gaan bij Bournemouth. Op zijn 22ste was het tijd om het te proberen in de Premier League. Wilson speelde afgelopen seizoen de pannen van het dak in the Championship met Derby en maakt ook tijdens de voorbereiding indruk met enkele knappe doelpunten. Bij Bournemouth wordt Wilson ploegmaat van ex-Reds Jordon Ibe en Dominic Solanke.

Ook Taiwo Awoniyi mag zich op een hoger niveau gaan testen. Na twee succesvolle uitleenbeurten aan het Belgische Moeskroen, trekt nu nu naar de Bundesliga. Het wordt al de zesde uitleenbeurt voor de 21-jarige Nigeriaanse aanvaller. Awoniyi heeft nog steeds geen werkvergunning voor Engeland. Bij Mainz hoopt hij zich in de Nigeriaanse nationale ploeg te spelen. Mainz is de ex-club van Jurgen Klopp en Loris Karius

In de Schotse Premier League zullen we opnieuw Liam Millar kunnen bewonderen dit seizoen. Hij werd al eens succesvol uitgeleend aan Kilmarnock en trekt opnieuw naar daar. De 19-jarige aanvaller is Schots international.