De VAR doet zijn intrede op Anfield

De VAR doet zijn intrede op Anfield

Vrijdagavond maakt de VAR zijn intrede in de Premier League en op Anfield. Vanaf dit seizoen zal elke wedstrijd in de Premier League een VAR krijgen.

Op Anfield zullen de beslissingen van de VAR uitgelegd worden via de twee elektronische scoreborden. Dezelfde boodschappen zullen ook zichtbaar zijn oor tv-kijkers.

De VAR zal zo weinig mogelijk ingrijpen, alleen bij situatie die kunnen leiden tot doelpunten, strafschoppen, rechtstreekse rode kaarten of het identificeren van de juiste dader(s). De VAR zal enkel die interventies communiceren naar de fans, die leiden tot een andere beslissing door de ref. De bedoeling is dat de VAR het ritme van de match zo weinig mogelijk stoort en toch goed communiceert met de toeschouwers. De Var zal het spel nooit stoppen tijdens een fase, maar altijd wachten tot de bal niet meer in het spel is.