LFC verlaat USA met gelijkspel tegen Sporting

LFC verlaat USA met gelijkspel tegen Sporting

Liverpool FC – Sporting CP 2-2

Liverpool FC heeft zijn Amerikaanse toer afgesloten zonder zege. Tegen Sporting werd het 2-2. Nu keren de Reds terug naar Liverpool om zich voor te bereiden op de trainingswedstrijd tegen Napoli in Edinburgh. Daarna volgt een oefenkamp in Evian en een oefenmatch tegen Lyon in Genève. 

Liverpool kwam al vroeg op achterstand nadat Simon Mignolet verrast werd door een effectbal van Bruno Fernandes. Toch gingen de Reds met een voorsprong rusten na goals van Divock Origi en Giorgino Wijnaldum. Na de pauze scoorde Marcus Wendel na een snelle counter de gelijkmaker. Virgil van Dijk was nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn kopbal botste op de paal. 

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold (Gomez 61′), Matip (van den Berg 89′) , Van Dijk (Lovren 70′), Robertson (Wilson 61′), Fabinho, Henderson (Lallana 70′), Milner, Wijnaldum (Jones 70′), Oxlade-Chamberlain (Kent 61′), Origi (Brewster 70′).

Niet ingevallen: Lonergan, Atherton, Lewis, Phillips, Hoever.