Origi doet het nu ook in Newcastle

Origi doet het nu ook in Newcastle

Newcastle – Liverpool FC 21u00

Liverpool is door het oog van de naald gekropen in Newcastle. Tot twee keer toe haalden de Magpies een achterstand op, maar een late kopbalgoal van Divock Origi leverde de Reds alsnog de drie punten op. Liverpool verloor wel Mohamed Salah. De Egyptenaar werd op een draagberrie van het veld gedragen met een hoofdblessure. 

Liverpool leek aanvankelijk op weg naar een simpele zege. In de dertiende minuut kopte Virgil Van Dijck helemaal vrij de 0-1 in doel. Het was twintig minuten wachten op de eerste aanval van Newcastle, maar het was wel meteen raak. Christian Atsu knalde binnen na geharrewar voor het doel van Alisson Becker. De thuisploeg schoot wakker en even later schoot Ayoze Pérez keihard op de winkelhaak. Maar Liverpool trok het laken toch opnieuw naar zich toe. In de 28ste trapte Salah Liverpool terug op voorsprong, de tweede assist voor Trent Alexander-Arnold deze match. En na een knappe combinatie dook Sadio Mané alleen voor Martin Dubravka op, maar hij schoot recht op de keeper. 

De tweede helft begon met een reeks kansen aan beide kanten. Alisson ging goed plat op de uithaal van Salomon Rondon en aan de overkant trapte Daniel Sturridge hoog over. Tien minuten na rust was het dan toch prijs voor Rondon. Bij een hoekschop liet hij Alisson kansloos met een droge knal. De wedstrijd leek wat op slot te zitten nu en toen Salah geblesseerd uitviel, leek alle hoop verloren voor de Reds. Tot invaller Origi een vrije trap van Xherdan Shaqiri via het hoofd van een verdediger in doel kopte. Zo redt Origi opnieuw als invaller de meubelen voor LFC. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren (Milner), Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (Shaqiri), Henderson, Mane, Salah (Origi), Sturridge.