Van Dijck verkozen tot speler van het jaar

Van Dijck verkozen tot speler van het jaar

Virgil Van Dijck is door zijn medespelers verkozen tot PFA Players’ Player of the Year 2018-2019. De 27-jarige verdediger is bezig aan een heel sterk seizoen bij Liverpool FC. Onder zijn leiding hield Liverpool dit seizoen 23 keer de netten schoon in de Premier League en moest het slechts twintig tegengoals slikken. Van Dijck scoorde ook vijf keer en gaf vier assists. 

Van Dijck is de achtste Liverpoolspeler die de prijs in de wacht sleept. Vorig jaar was Mohamed Salah de laureaat. Van Dijck is pas de zesde verdediger die de award wint. 

Vier Liverpoolspelers werden gekozen in het team van het jaar in de Premier League. Naast Van Dijck ook medeverdedigers Andrew Robertson en Trent Alexander-Arnold. Ook Sadio Mané ziet zijn sterke seizoen beloond met een stek in de ploeg van het jaar.