Klopp wil Woodburn misschien opnieuw uitlenen

Klopp wil Woodburn misschien opnieuw uitlenen

Ben Woodburn traint terug mee bij Liverpool FC na een mislukte uitleenbeurt bij Sheffield United en een blessure. Jurgen Klopp heeft nog niet beslist of hij de jonge middenvelder opnieuw zal uitlenen of niet. Er is interesse van verschillende clubs, maar Klopp wil dan wel de garantie dat het 19-jarige toptalent voldoende matchen zal spelen. 

“We zullen zien. Er is interesse, maar als ze me niet kunnen garanderen dat hij zal spelen, is er voor mij geen enkele reden om hem uit te lenen. Als we spelers uitlenen, willen we niet dat ze een goede opleiding krijgen, want dat kunnen we ze hier ook bieden. We willen dat ze een kans krijgen om te voetballen. Je moet leren vechten voor je plaats, maar dat leren ze hier ook. Woodburn is nog altijd een uitmuntend talent, maar ook nog altijd een jongere. Ik ben blij dat hij bij ons kan meetrainen.”

Klopp ging ook nog in op de uitleenbeurten van Ryan Kent en Harry Wilson om aan te tonen dat spelers hun voordeel kunnen halen uit een goede uitleenbeurt. “Iedereen vertelde me dat we Wilson moesten uitlenen. Vorig jaar dacht ik dat het te vroeg was, maar nu doet hij het uitstekend bij Derby. Hij is er klaar voor en dat is briljant. Kent wou vorig jaar heel graag naar Freiburg gaan, maar het lukte daar niet. Nu zit hij bij Glasgow Rangers en dat werkt goed uit. Hij is een fantastische voetballer en nog heel jong. De wereld legt steeds vroeger druk op deze jongens. Maar we moeten geduldig zijn en ze de kans geven om zich te ontwikkelen.”

“Ze zullen misschien niet allemaal doorbreken bij Liverpool FC. Maar als ze ergens anders gaan spelen, dan moeten ze daar de best mogelijke carrière kunnen opbouwen dankzij de opleiding die ze hier hebben gekregen.”