Liverpool houdt het spannend tegen Napoli

Liverpool houdt het spannend tegen Napoli

Liverpool FC – Napoli 1-0

Liverpool FC stoot op doelsaldo door naar de volgende ronde in de Champions League na een nipte zege tegen Napoli. De Reds hadden na rust een massa kansen, maar wrongen ze allemaal de nek om. Zo bleef het spannend tot de laatste trap. 

Napoli verdedigde voor rust heel stug en het was wachten op een flits. In de 34ste minuut ging Mohamed Salah zijn man voorbij en trapte door de benen van doelman David Ospina in doel. 

Meer actie na de pauze. Liverpool ging meteen op zoek naar een tweede treffer. Roberto Firmino kopte recht op Ospina, die ook een laag schot van Jordan Henderson pakte. James Milner trapte dan weer net naast en het afgeweken schot van Trent Alexander-Arnold was een makkelijke redding voor Ospina. 

In de slotfase moest Napoli zijn defensieve stellingen verlaten en kreeg Liverpool meer ruimte. Dat leverde veel kansen op. Salah ging Ospina voorbij, maar de keeper kon de bal nog net genoeg deviëren. Sadio Mane kreeg een grote kans, maar trapte recht op de keeper. Aan de overkant mikte José Callejon uit een schuine hoek naast. Dan stond Georginio Wijnaldum twee keer op de juiste plaats, maar zijn pogingen misten doel. Ook Mane tikte de bal aan de verkeerde kant van de paal. 

In blessuretijd ging Napoli nog bijna met de kwalificatie lopen, maar Arkadiusz Milik vond Alisson Becker op zijn weg. Aan de overkant kreeg Mane nog een derde grote kans, maar hij wrong ze opnieuw de nek om. Gelukkig was de buit dan al binnen voor de Reds. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Lovren), Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Milner (Fabinho), Mane, Salah, Firmino (Keita).