Rare goal van Origi beslist Merseyside derby in 96ste minuut

Rare goal van Origi beslist Merseyside derby in 96ste minuut

Liverpool FC – Everton 1-0

Liverpool FC heeft op de valreep gewonnen van de buren van Everton. De spannende derby leek af te stevenen op 0-0, tot de 96ste minuut. Virgil Van Dijck raakte de bal verkeerd en zag zijn poging tot twee keer toe bovenop op de deklat botsen. Invaller Divock Origi was er als de kippen bij om de bal in doel te koppen. Hierdoor blijven de Reds in het spoor van leider Manchester City. 

De Merseyside derby was aan een razend tempo van start gegaan met kansen aan beide kanten. Sadio Mane knalde nipt over en iets later zat er nog net een verdediger tussen. Mohamed Salah kon twee keer een doorgestoken bal net niet controleren. In de twintigste minuut een enorme kans voor Everton. André Gomes kopte van dichtbij op Alisson Becker en Joe Gomez veegde de rebound van de lijn. Op het half uur ging Xherdan Shaqiri diep, maar hij knalde recht op doelman Jordan Pickford. Aan de overkant moest Alisson in de voeten van de doorgebroken Theo Walcott duiken. 

Na de pauze was de match meer gesloten en bleven echt grote kansen uit. Mane trapte nog een paar keer naast en ook Salah kreeg zijn afstandsschot niet tussen de palen. Origi viel heel levendig in, maar Mane kon net niet bij zijn lage voorzet. In de 87ste minuut was Origi dan heel dicht bij de winnende treffer, maar hij trapte tegen de dwarsligger. Tien minuten later was het dan toch nog raak voor de Belg. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Shaqiri (Keita), Mane, Salah (Sturridge), Firmino (Origi).