Sturridge redt de meubelen met waanzinnige goal

Sturridge redt de meubelen met waanzinnige goal

Chelsea – Liverpool FC 1-1

Liverpool FC blijft ongeslagen leider in de Premier League. Na een gelijkspel in Chelsea, moeten de Reds wel Manchester City naast zich dulden. Volgende week komen de Citizens naar Anfield. 

Chelsea had voor rust de beste kansen. Alisson Becker kwam goed uit bij een infiltratie van Willian. In de 25ste minuut moest hij zich wel gewonnen geven toen Eden Hazard door de buitenspelval glipte. Voor Liverpool liep het telkens mis bij de laatste pas. Mohamed Salah kon zich wel één keer goed doorzetten en omzeilde doelman Kepa Arrizabalaga, maar een verdediger van Chelsea wist de bal nog voor de lijn de keren. 

Liverpool had het ook na rust moeilijk om openingen te vinden. De beste kans was voor Hazard na een snelle counter, maar hij stuitte dit keer op Alisson. Na enkele wissels begon het tij te keren. Xerdan Shaqiri kwam in de ploeg en was meteen dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoof de bal naast doel. Roberto Firmino kreeg een vrije kopkans, maar kopte tegen een verdediger die op de doellijn stond. Liverpool leek opnieuw te verliezen van Chelsea, maar vijf minuten voor tijd mocht Daniel Sturridge invallen. Drie minuten later kreeg hij de bal en krulde die heerlijk over Kepa in doel. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson, Henderson (Keita), Wijnaldum, Milner (Sturridge), Mane, Salah (Shaqiri), Firmino.