Liverpool laat de kansen liggen en ligt uit de League Cup

Liverpool laat de kansen liggen en ligt uit de League Cup

Liverpool – Chelsea 1-2

Liverpool FC ligt, net als vorig seizoen, al meteen uit de League Cup. De Reds hadden een hoop kansen tegen Chelsea, maar verzuimden het af te maken en kregen in de slotfase het deksel op de neus.

Chelsea was bij het begin van de match een paar keer gevaarlijk, maar daarna nam Liverpool de match in handen. Voor rust waren er al grote kansen voor Naby Keita en Sadio Mane, maar Willy Caballero bracht telkens redding voor de Blues. Meteen na rust ging Daniel Sturridge zelfs voorbij de keeper, maar trapte dan met rechts naast een leeg doel. Even later schoof Mane de bal tegen het been van Caballero. In de 60ste minuut was het dan toch prijs. Caballero bokste het schot van Keita weg, maar Sturridge haalde uit met een acrobatische omhaal. 

Liverpool leek de match totaal onder controle te hebben, tot de bezoekers plots een dubieuze vrije trap kregen aan de zijlijn. Simon Mignolet pareerde de kopbal van Gary Cahill, maar Emerson tikte de rebound in doel. Er hing een serieuze buitenspelgeur aan de goal, maar de Engelse VAR zag er geen graten in. Vijf minuten voor tijd viel de de beslissing. Sturridge krulde een bal op de dwarsligger en de daaropvolgende counter leverde een goal voor Chelsea op na enkele heerlijke dribbels van Eden Hazard

Liverpool: Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Moreno, Fabinho (Salah), Milner (Henderson), Keita, Shaqiri, Mane (Firmino), Sturridge.