Liverpool breekt de muur van Palace

Liverpool breekt de muur van Palace

Crystal Palace – Liverpool FC 0-2

Liverpool FC heeft gewonnen van een extreem defensief spelend Crystal Palace. De thuisploeg parkeerde de bus en durfde zelfs niet counteren. In de 23ste minuut was het toch even schrikken toen Andros Townsend plots in balbezit kwam en de bal op de dwarsligger krulde. Liverpool bleef zoeken naar een gaatje en vlak voor rust beging Mamadou Sakho een fout op Mohamed Salah. De strafschop werd omgezet door James Milner.

Na rust moest Palace uit zijn defensieve loopgraven komen en kwam er wat meer ruimte voor de Reds. Salah brak door, maar Wayne Henessey kon het hem nog net moeilijk genoeg maken. Aan de overkant moest Alisson Becker twee keer redding brengen, eerst bij een vrije trap van Luka Milojevic, even later bij een kopbal van Christian Benteke. Een kwartier voor tijd kreeg Aaron Wan-Bissaka rood na een overtreding op de doorgebroken Salah. Nu kreeg Henessey nog enkele doelpogingen te verwerken. Vlak voor tijd viel dan de verlossende 0-2 na een snelle counter van Sadio Mane

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner (Henderson), Wijnaldum, Keita (Lallana), Mane, Salah, Firmino (Sturridge).