Liverpool meteen koploper

Liverpool meteen koploper

Liverpool FC – West Ham 4-0

Liverpool FC heeft vlot de maat genomen van West Ham. De Hammers werden volledig van de mat geveegd en mogen blij zijn dat ze slechts vier doelpunten moesten slikken. Toch was het de grootste zege van de eerste speeldag en staat LFC meteen bovenaan de Premier League. 

De Reds begonnen meteen hoog druk te zetten en kansen te creëren. Toch was het 19 minuten wachten op de eerste goal. Naby Keita stuurde Andrew Robertson diep en die bracht de bal laag voor doel, waar Mohamed Salah de kans niet liet liggen. Vijf minuten later zweefde Lukasz Fabianski een vrije trap van Trent Alexander-Arnold uit de winkelhaak. West Ham kwam amper aan voetballen toe, maar kreeg plots toch een kans toen Georginio Wijnaldum tegen de scheidsrechter op dribbelde en de bal voor de voeten van Marko Arnautovic viel. De trapte echter naast. Vlak voor rust verdubbelde Sadio Mane de voorsprong nadat James Milner een hoge voorzet van Robertson terug voor doel bracht.

Ook na de pauze bleef Liverpool domineren en Mane scoorde al vroeg zijn tweede goal. Hij stond wel buitenspel op het moment dat Roberto Firmino de bal binnendoor stak. Hierna viel de wedstrijd wat stil en was het wachten op de invalbeurten van Xherdan Shaqiri en Daniel Sturridge. Die laatste stond een handvol seconden op het veld toen hij aan de tweede paal een hoekschop tegen de netten trapte. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita, Mane (82′ Shaqiri), Salah (87′ Sturridge), Firmino (69′ Henderson).