Liverpool klopt Torino in laatste oefenmatch

Liverpool klopt Torino in laatste oefenmatch

Liverpool FC – Torino 3-1

Liverpool FC heeft de vriendschappelijke partij tegen Torino gewonnen met 3-1. Hiermee sluiten de Reds een prima voorbereiding af met een uitstekend resultaat op Anfield. Tijdens de voorbereiding bleef het 0-0 in Bury en verloor LFC van Dortmund, maar verder werd alles gewonnen. Vooral de laatste vier duels zijn goed voor het vertrouwen, sterke prestaties en vlotte zeges tegen United, City, Napoli en Torino. 

Tegen Torino kreeg Liverpool al vroeg een strafschop na een fout op Sadio Mane, maar Fabinho trapte naast. Even later stond het toch 1-0 toen het schot van Roberto Firmino afweek en keeper Salvatore Sirigu kansloos liet. Even later haalde Trent Alexander-Arnold hard uit, maar Sirigu bracht redding. Na 24 minuten spelen was het al 2-0, Georginio Wijnaldum dook alleen op voor Sirigu en liet de kans niet liggen. Op het half uur kopte Andrea Belotti de aansluitingstreffer in doel. Vijf minuten voor rust infiltreerde Wijnaldum opnieuw sterk, maar dit keer stuitte hij wel op de Italiaanse keeper. 

Na rust enkele wissels, maar Liverpool bleef kansen creëren. Danny Ings en Daniel Sturridge waren er een paar keer dicht bij, maar het was lang wachten op de 3-1. Drie minuten voor tijd pikte Sturridge dan toch zijn goaltje mee na een knappe assist van Xherdan Shaqiri

Liverpool XI: Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Phillips, Moreno, Fabinho, Wijnaldum, Keita, Mane, Salah, Firmino.

Invallers: Karius, Clyne, Henderson, Sturridge, Grujic, Lallana, Shaqiri, Robertson, Ings, Jones, Johnston, Camacho.