Klungelende Karius kost Liverpool Champions League

Klungelende Karius kost Liverpool Champions League

Liverpool FC – Real Madrid 1-3

Jurgen Klopp heeft opnieuw een finale verloren, zijn zesde op rij. De nederlaag in de finale van de Champions League heeft hij vooral te danken aan zijn blunderende landgenoot Loris Karius en het vroege uitvallen van Mohamed Salah.

Liverpool was goed bezig, tot Salah met een schouderblessure naar de kant moest na een ippon van Sergio Ramos. Hierna kwam Real beter in de partij, maar de Reds hielden vlot stand. Tot Karius begon te klungelen. In de 51ste minuut wierp hij de bal tegen het been van Karim Benzema en het leer rolde in doel. Liverpool kwam al snel terug op gelijke hoogte via Sadio Mane. Dan maakte invaller Gareth Bale het verschil met een onwaarschijnlijke omhaalgoal en hij scoorde nog een tweede keer na een tweede blunder van Karius. Hij liet het schot van Bale gewoon tussen zijn handen glippen.

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner (Can), Wijnaldum, Mane, Salah (Lallana), Firmino.