Liverpool pakt vlot drie punten in Southampton

Liverpool pakt vlot drie punten in Southampton

Southampton – Liverpool 0-2

Liverpool FC heeft zonder door te drukken vlot gewonnen van een zwak Southampton. De Reds kwamen op voorsprong na een flater van Wesley Hoedt. De bal kwam bij Mohamed Salah en die zette Roberto Firmino op weg naar de 0-1. De Saints kregen enkele kansjes, maar kopten en trapten telkens recht op Loris Karius. Vlak voor rust stond het 0-2 na een een-tweetje tussen Salah en Firmino. De Braziliaan zette de Egyptenaar met een hakje alleen voor de keeper.

Na de pauze kwam de zege nooit meer in gevaar. Southamton kon geen enkele fatsoenlijke aanval ineenknutselen. Liverpool kreeg wel nog kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Sadio Mane liet tot vijf keer toe een grote kans liggen. Ook Salah en invaller Adam Lallana waren dicht bij de 0-3, maar het bleef 0-2.

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (Milner), Mane, Salah (Lovren), Firmino (Lallana).