Liverpool wint van zwak Huddersfield

Liverpool wint van zwak Huddersfield

Huddersfield – Liverpool FC 0-3

Liverpool FC heeft vlot gewonnen van Huddersfield. Daarvoor moesten de Reds nooit het gaspedaal volledig indrukken. Huddersfield was bijzonder zwak.

Zoals zo vaak in wedstrijden van LFC was het wachten op kansen tegen een defensieve tegenstander. In de 26e minuut viel de bal voor de voeten van Emre Can. Zijn afgeweken knal vloog in doel. Vlak voor rust verdubbelde Roberto Firmino vanuit een erg scherpe hoe de voorsprong. Doelman Jonas Lössl liet een gaatje in zijn korte hoek en Firmino profiteerde.

Ook na rust bleef Huddersfield diep terugzakken. Liverpool kon met een geruststellende voorsprong het balletje rondtikken en kreeg nog kansen om verder uit te lopen. In de 78ste minuut viel dan de 0-3 na een strafschopfout op Can. Mohamed Salah mocht de strafschop omzetten.

Liverpool: Karius, Gomez, Matip, Lovren, Robertson, Can, Henderson (Wijnaldum), Milner, Salah (Oxlade-Chamberlain), Mane, Firmino (Solanke).