Liverpool ligt alweer vroeg uit de FA Cup

Liverpool ligt alweer vroeg uit de FA Cup

Liverpool – West Brom 2-3

Liverpool FC en de FA Cup, het is de laatste seizoenen geen succesverhaal. De Reds hebben de vierde ronde niet overleefd na een speciale match tegen West Brom.

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong na een snelle rush van Mohamed Salah. Roberto Firmino kon de rebound in een leeg doel stiften. Maar amper een minuut laten stond het al 1-1 nadat Jay Rodriguez profiteerde van zwak verdedigen van de Reds. En in de elfde minuut klom West Brom zelfs op voorsprong, opnieuw Rodriguez. Dan werd de match twee keer onderbroken door de videoref. Eerst keurde hij terecht een goal van de Baggies af na buitenspel van Gareth Barry. Dan kreeg Liverpool een strafschop na een trekfout op Salah. Firmino trapte echter tegen de dwarsligger. Vlak voor rust werd het 1-3 na een klungelige owngoal van Joel Matip.

Na de koffie viel er aanvankelijk niets meer te beleven, tot Jurgen Klopp drie wissels doorvoerde. Twaalf minuten voor tijd leverde dat de aansluitingstreffer van Salah op. Liverpool kreeg nog enkele kansjes, maar Ben Foster stond sterk te keepen.

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Moreno, Can (Milner), Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (Henderson), Mane (Ings), Salah, Firmino.