Coutinho trekt naar Barcelona

Coutinho trekt naar Barcelona

Liverpool FC laat Philippe Coutinho naar FC Barcelona gaan. De Catalaanse club zou 160 miljoen euro betalen voor de Braziliaanse international. LFC zou meteen 110 miljoen ontvangen, de rest hangt af van de prestaties van Coutinho. Daarmee zou Coutinho de op één na duurste speler ter wereld worden. Barcelona ontving afgelopen zomer nog meer voor Neymar en richtte sindsdien zijn pijlen op Coutinho.

Coutinho speelde 201 wedstrijden voor Liverpool en scoorde daarin 54 keer.

Jurgen Klopp verklaarde aan de pers dat de club niet anders kon dan Coutinho laten gaan: “Het is geen geheim dat hij in de zomer al naar Barcelona wou. Toch slaagden we er in hem hier te houden tot nu. En hij hielp ons matchen winnen. We hoopten dat we hem op andere gedachten zouden kunnen brengen en hem te overtuigen van onze missie hier, dat hij hier ook prijzen kon winnen. Maar het lukte niet.”

Fans die dit seizoen een truitje van Coutinho gekocht hebben, kunnen 50 pond terugkrijgen. > meer info <