Reds verwennen fans tegen Moskou

Reds verwennen fans tegen Moskou

Liverpool FC – Spartak Moskou 7-0

Liverpool FC heeft zich geplaatst voor de 8ste finales in de Champions League na een doelpuntenkermis tegen Spartak Moskou. De Reds eindigen ongeslagen eerste in de groep en scoorden 23 keer in de groepsfase, een Engels record.

Na een kwartier spelen zat Liverpool al op rozen na twee doelpunten van Philippe Coutinho. In de 5de minuut zette hij een strafschop koelbloedig om, tien minuten later werkte hij een heerlijke combinatie af met een knappe plaatsbal. Drie minuten later knalde Roberto Firmino van dichtbij de 3-0 binnen.

Na de pauze konden de fans genieten van een ware voetbalshow met sublieme tikjes, hakjes en vlotte combinaties en vier extra doelpunten. Na vijf minuten stond het al 5-0. Sadio Mane nam een afgemeten voorzet van James Milner magistraal op de slof. Coutinho kreeg zijn hattrick na een knappe infiltratie en een afgeweken schot. Doelman Alexander Selhikov kon een echt zware afstraffing nog even uitstellen met enkele reddingen, maar moest zich in de slotfase toch nog twee keer gewonnen geven. Een kwartier voor tijd was de lage voorzet van Daniel Sturridge achter Mane, maar die werkte de bal acrobatisch over de doellijn. Drie minuten voor tijd kon ook Mohamed Salah zijn goaltje meepikken.

Liverpool: Karius, Gomez, Klavan, Lovren (Alexander-Arnold), Moreno (Milner), Can, Wijnaldum, Coutinho, Mane, Salah, Firmino (Sturridge).