Ouderwetse 0-7 in Maribor

Ouderwetse 0-7 in Maribor

Maribor – Liverpool FC 0-7

Liverpool FC heeft zwaar uitgehaald tegen een zwak Maribor. De Reds waren duidelijk meer dan één klasse te sterk voor de Slovenen. Na twintig minuten was de match al gespeeld.

In de vierde minuut tikte Roberto Firmino de bal binnen op aangeven van Mohamed Salah. De toon was meteen gezet en er volgde een golf van kansen. In de dertiende minuut verdubbelde Philippe Coutinho de voorsprong met een heerlijke volley. Zeven minuten later scoorde Salah de 0-3 op aangeven van Firmino. Bij de 0-4 moest Salah zich reppen om de bal voor de neus van Firmino in doel te tikken.

Ook na de pauze bleef Liverpool zoeken naar doelpunten en al snel werd het 0-5 via Firmino. Hij verlengde een vrije trap van Coutinho met het hoofd in doel. Daarna viel de wedstrijd was stil, tot in de slotfase de invallers ook hun duit in het zakje deden. Daniel Sturridge zette Alex Oxlade-Chamberlain op weg naar de 0-6. Vlak voor tijd maakte Trent Alexander-Arnold er met een droge knal nog 0-7 van.

LFC deelt de leiding in groep E met Spartak Moskou. De Russen vernederden Sevilla met 5-1. De Spanjaarden volgen op één punt van de leiders. Maribor is laatste met één puntje. Op 1 november speelt Liverpool thuis tegen Maribor en ontvangt Sevilla Moskou.

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Moreno, Milner, Wijnaldum (Solanke), Can, Coutinho, Salah (Oxlade-Chamberlain), Firmino (Sturridge).