Liverpool wringt resem kansen de nek om

Liverpool wringt resem kansen de nek om

Spartak Moskou – Liverpool FC 1-1

Liverpool FC heeft opnieuw gelijk gespeeld in de Champions League. In Moskou werd het 1-1. In de andere wedstrijd haalde Sevilla het met 3-0 van Maribor. De Spanjaarden staan nu met vier op zes aan de leiding. Liverpool en Spartak delen de tweede plaats met twee punten en Maribor blijft steken op één puntje.

De Reds domineerden de hele partij in Rusland. Voor rust leverde dag weinig doelgevaar op. In de 23ste minuut kreeg Spartak plots een vrije trap. Fernando trapte over de muur en Loris Karius zag de bal niet komen, 1-0. Acht minuten later stond het 1-1 na knap samenspel tussen Philippe Coutinho en Sadio Mane. Coutinho werkte koelbloedig af.

Na de pauze kregen de bezoekers veel meer kansen. Doelman Artem Rebrov kon de kopbal van Dejan Lovren nog weren. Even later dook hij een vrije trap van Coutinho mooi uit de hoek. In de 66ste minuut moest Rebrov geblesseerd van het veld. Hierna kreeg invallerskeeper Aleksandr Selikhov de kans om zich te tonen, maar het waren toch vooral de Reds die zelf de kansen de nek om wrongen. Roberto Firmino trapte heel slecht en ook invaller Daniel Sturridge zijn vizier stond niet scherp. Firmino glipte dan door de buitenspelval, maar zijn voorzet was achter de twee vrije spelers voor doel. Mohamed Salah was in blessuretijd met een kopbal nog heel dicht bij de 1-2, maar Selkhov had nog een ultieme reflex in huis.

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Moreno, Henderson, Can (Wijnaldum), Coutinho, Salah, Mane (Sturridge), Firmino.