Sevilla steelt puntje op Anfield

Sevilla steelt puntje op Anfield

Liverpool FC – Sevilla 2-2

Sevilla is er op kousenvoeten in geslaagd een gelijkspel binnen te rijven op Anfield. Liverpool was de betere ploeg, maar de Reds misten de kansen en gaven het weg door te zwak verdedigen.

Liverpool ging meteen op zoek naar een vroege voorsprong, maar de goal viel al snel aan de overkant. De hele Liverpooldefensie stond te slapen en Wissam Ben Yedder mocht een lage voorzet in doel tikken. De Reds knokten terug en speelden een resem kansen bijeen. Dat resulteerde nog voor rust in doelpunten van Roberto Firmino en Mohamed Salah. De thuisploeg kreeg ook een uitgelezen kans om er 3-1 van te maken, maar Firmino plaatste zijn strafschop op de paal.

Na rust lieten de Reds zich in slaap wiegen door de Spaanse bezoekers. De tweede helft was heel slordig en alles leek op slot, tot de verdedigers van LFC opnieuw te veel ruimte gaven. Bij een inworp dook Joaquin Correa plots alleen voor doel op en die liet de kans op de gelijkmaker niet liggen. Liverpool kreeg terug veel balbezit, maar kon geen kans meer aan elkaar breien. In de slotfase liep het bijna nog helemaal mis. Invaller Luis Muriel glipte door de buitenspelval, maar trapte naast. Joe Gomez kreeg nog een tweede gele kaart en mocht iets vroeger gaan douchen dan zijn ploegmaats.

Liverpool: Karius, Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Henderson, Can (Coutinho), Wijnaldum, Salah (Oxlade), Mane (Sturridge), Firmino.