Liverpool opnieuw naar finale na 4-0 tegen Barcelona

Liverpool opnieuw naar finale na 4-0 tegen Barcelona

Liverpool FC – Barcelona 4-0

Liverpool FC staat voor het tweede jaar op rij in de finale van de Chamions League. De Reds veegden de 3-0 uit de heenmatch uit door met 4-0 te winnen in een kolkend Anfield. 

Liverpool zette Barcelona vanaf de aftrap onder druk en de eerste goal viel al snel. In de zevende minuut zette Jordan Henderson zich sterk door. Marc-André Ter Stegen kon de bal nog wegslaan, maar Divock Origi werkte de rebound tegen de netten. In een open eerste helft kregen beide ploegen kansen. Ter Stegen moest nog een paar keer redding brengen, maar ook Alisson Becker pakte uit met enkele knappe saves. 

Tijdens de rust moest Andrew Robertson in de kleedkamer blijven, hij had enkele minuten eerder een gemene trap van Luis Suarez gekregen. Zijn vervanger, Georginio Wijnaldum, had al snel twee doelpunten achter zijn naam staan. Eerst knalde hij een lage voorzet van Trent Alexander-Arnold in doel, twee minuten later kopte hij een voorzet van Xherdan Shaqiri in de kruising. 

Liverpool liet het tempo wat zakken, maar bleef de betere ploeg. Lionel Messi kon één keer door de buitenspelval glippen, maar vond Alisson op zijn weg. In de 79ste minuut trapte Alexander-Arnold een hoekschop heel snel en Origi knalde het leer in de winkelhaak. Bij Barcelona stond iedereen er bij en keek er naar. De tweede treffer voor Origi en 4-0 voor de Reds. Barcelona probeerde het nog met een klein slotoffensief, maar kon geen echte kans meer afdwingen. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum), Fabinho, Milner, Henderson, Mane, Shaqiri (Sturridge), Origi (Gomez).