Liverpool scoort maar vier keer tegen West Ham

Liverpool scoort maar vier keer tegen West Ham

Liverpool FC – West Ham 4-1

Liverpool FC heeft overtuigend gewonnen van West Ham. De Reds hadden kansen om tien keer te scoren, maar de afwerking was niet altijd even secuur. 

Al in de derde minuut was Mohamed Salah heel dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot botste tegen de binnenkant van de paal. Liverpool bleef kansjes opstapelen, maar kreeg op het kwartier ook een waarschuwing. Plots brak Marko Arnautovic door en probeerde de bal over Loris Karius te stiften. Met behulp van de deklat hield de Duitser zijn netten schoon. Na een korte warrige fase namen de Reds de match terug in handen en nam de druk toe. Uiteindelijk bracht Emre Can met een kopbalgoal de verlossing. Sadio Mane kreeg nog enkele kansjes, maar de bal wou er niet meer in.

Na de rust gingen de Reds op hun elan verder en dit keer vielen er wel meer doelpunten. Alex Oxlade-Chamberlain kreeg de bal tot bij Salah en die trapte overhoeks in doel. En nog voor het uur stond het 3-0 via Roberto Firmino, op aangeven van Can. Twee minuten later was er even terug hoop voor de Hammers. Invaller Michail Antonio profiteerde van balverlies op het middenveld en klopte Karius met een lage trap. West Ham kon echter nooit de indruk wekken dat er meer in zat. Liverpool bleef de betere ploeg en creëerde kans op kans. Vooral Mane was meermaals dicht bij een treffer en in de 77ste minuut was het eindelijk raak. Hij werkte een lage voorzet van Andrew Robertson via de paal in doel. Liverpool bleef proberen, maar doelman Adrian vond 4-1 genoeg. 

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Milner, Can, Oxlade-Chamberlain, Mane (Solanke), Salah (Moreno), Firmino (Lallana).